Milli takımın Hollanda yenilgisi sonrası dikkat çeken açıklama: Hazırlıksız yakalandık

class = “medyanet-inline-adv”>

EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda ile milli takımımız karşı karşıya geldi. Berlin'de oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamlayan Ay-Yıldızlar, ikinci yarıda üst üste gelen gollerden kaçmayı başaramadı ve sahadan ayrıldı. sahadan 2-1 mağlup oldu.

Yazarlarımız Mustafa Denizli ve Murat Fevzi Tanırlı, performanslarıyla herkesi gururlandıran milli takımımıza odaklandı.

İşte dile getirilen yorumlar:

Mustafa Denizli: Gururlu ve üzgünüz

Milli takımın, grup aşaması maçları ve Avusturya ile oynadığı maçın ikinci yarısı hariç, şu ana kadar oynadığı maçlarda en iyi performansı gösterdiği söylenebilir. Hollanda bildiğimiz eski Hollanda değil ama bir futbol ülkesi. Uzman bir ekip. Burada öne geçtik, ikinci yarı nereden geldi, nasıl oldu bilmiyorum ama geriye düştük. Maçın ardından Hakan Çalhanoğlu'ndan bir açıklama geldi. Orada bir kelimeye takıldım. “Keşke bu kadar geri çekilseydik” diyor. Şu ana kadar bunun neden söylendiğini anlayamadım. Hakan gerçekten bu maçı özetliyor. Soyunma odasında ya da sahada “Keşke” kelimesini kullandı mı? Soyunma odasında kullanılıyorsa takım antrenörü içindir. Eğer sahada kullanılıyorsa oyuncudan kaynaklanan psikolojik bir durumdur. Dolayısıyla bu maçı kazanma potansiyelimiz vardı. Keşke bu kelime olmasaydı.

class = “medyanet-inline-adv”>

WEGHORST'A HAZIR DEĞİLİZ

Weghorst'un oyuna girişi konusunda ciddi bir önlem almadık. Buna hazırlıklı değildik. Onun tanıtımı Hollanda için kanat saldırılarını daha etkili hale getirdi. Şanssızdık, evet şanssızdık. İkinci golü atabilir miyiz? Evet yapabiliriz. Burada şanssız olmaktan ve rakipler arasında şanslı olmaktan bahsedebiliriz. Genel olarak turnuvanın ilk maçından şu ana kadar oynanan maçlara kadar şu ifadeyi kullanabiliriz. Grup maçlarında 45 dakika iyi oynayarak 16. sıraya yükseldik. 16. turun ilk 45 dakikasında çok etkili bir futbolla çeyrek finale yükseldik. Turnuvanın en iyi maçını oynadığımız Hollanda'ya yenildik ve elendik. Şartlara rağmen milli takımın halkı üzmediğini ve gurur duyacağı bir sonuca imza attığını söyleyebiliriz.

class = “medyanet-inline-adv”>

DEĞİŞİKLİKLERDE ÇOK GEÇ KALDIK

Oyuncu değişikliklerinde geç kaldık. Her şeyden önce Kenan YıldızKerem Aktürkoğlu'nun oyuncu değişikliği çok geç geldi. Hollanda karşısında 2-1 geriye düştüğümüz andan itibaren Cenk Tosun-Semih Kılıçsoy hamleleri de çok geç değişiklikler oldu. Aslında maçın özetini Hakan Çalhanoğlu'nun maç sonundaki gözyaşlarında görebiliyoruz. Hakan'ın gözyaşlarının 3 anlamı var.

1- Hakan'ın gözyaşları

2- Milli takımın gözyaşları

3- Ülkenin gözyaşları

Bu maçın özeti o gözyaşlarında gizli. Bu milli takımla çeyrek final oynayan bir teknik adam olarak Hakan Çalhanoğlu'nun döktüğü gözyaşlarının gurur gözyaşları olduğunu açıkça söyleyebilirim. Ülke adına tüm ekibe teşekkür edemem ama kendi adıma teşekkür ederim.

class = “medyanet-inline-adv”>

Murat Fevzi Tanırlı: Kırmızı kart vermemek skandaldır

Simons'un Mert Müldür'ü ayak bileğiyle ezdiği için sarı kartla cezalandırması akıl almazdı. Sakatlık tedavisinin uzun sürmesine rağmen Mert'in pozisyonuna VAR müdahalesinin yapılmaması skandaldır. Acımasızlık, sakatlanan bir müdahalenin ardından bilek müdahalesi, ciddi faullü oyun nedeniyle kırmızıyı hak eder.

Turpin'in turnuvaya Almanya-İskoçya maçındaki başarısız performansıyla başlaması, sonraki maçlarda daha titiz davranmasına neden oldu. Bu maça da aynı özenle başladı. Yarı final öncesi olduğu için her iki takımın da dikkatli ve kontrollü başlaması işi kolaylaştırdı. Özellikle A Milli takımın 5 kişilik savunması topu Hollanda'ya verdi ancak fırsat yaratamadı.

class = “medyanet-inline-adv”>

TÜRKİYE'DE BU KONUM VAR, MÜDAHALE ETMEYİN, ÜLKE YAPAR!

Simons'un Mert Müldür'ü bileğini ve hemen üstünden ezdiği için sarı kartla cezalandırması akıl almazdı.

1- Türkiye'de VAR bu pozisyona müdahale etmesin, ülke müdahale eder!

2- Turnuvada kritik pozisyonların tekrarları sık sık karşımıza çıkmıyor. Ancak sakatlıkların iyileşmesi uzun sürerken bu pozisyona VAR müdahalesinin yapılmaması skandaldır. Yabancı hakem ve VAR isteyenler için işte Avrupa'nın en iyileri!

3- Ayrıca ciddi bir faullü oyunun oluşması için bilek üstü temasa gerek yoktur. Bir müdahale sonrasındaki vahşet ve bilek yaralanması da ciddi faullü oyunun bir parçası olarak kırmızı kart gerektirir.

class = “medyanet-inline-adv”>

İlk yarıda sadece 7 faul çalınması maçtaki temas oyununun seviyesini gösterdi ancak en önemli pozisyonda kırmızı kart kaçırıldı.

İkinci 45'teki 16 faul, oyundaki adrenalinin artmasının doğal sonucuydu. İkinci yarı için söylenecek fazla bir şey yok. Ancak Orange'ın 30 kişiden 10'unun kalması gerekiyordu.

Barış Alper'in son adama düştüğü durumu tartışmıyorum bile.

YUNANİSTAN GİBİ SÜRPRİZ OLABİLİRİZ

Southgate'in oyuncu değişiklikleri İngilizleri hasta etti. Biz de Montella'yız! Ya 60'larda ezbere oyuncular ya da hiçbir şey! Sayın teknik adam, gürültülü ataklara karşı 77. dakikada 2-1 mağlup olmamızı beklediniz!

Mutluyduk ama her zaman gergindik! Allah korusun Gürcistan'da 3-1 heyecanını yaşadık. Portekiz'de ülke bir kez daha kaosa sürüklendi.

20 Çek'ten 10'u kalmıştı, kazandık, başardık.

Avusturya'yı yenemeyeceklerini söylediler, Kule Merih'le kazandık. Dediğimiz gibi yolu kısalttık, giderek kapalı hale geldik. İspanya dışındaki büyük ülkeler turnuvadan hayal kırıklığına uğrarken, biz Yunanistan'ın 2004'teki gibi bir sürprizle karşılaşabilirdik! Şanssız. Sağolun beyler! Atak yapmayı düşünebileceğimiz yeni turnuvalara!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir