Yeni Malatyaspor konferansında kaza çıktı! 3 kişi tutuklandı

Oluşturulma tarihi: 13 Ekim 2024 14:19

1. Trendyol Ligi'nde mücadele eden Yeni Malatyaspor'un olağanüstü seçimli genel kurulunda gergin anlar yaşandı. Tartışmanın ardından mevcut başkan Adil Gevrek'in konuştuğu sırada kavga çıktı ve taraftar gruplarının olaylara müdahale etmesi üzerine dışarıda 3 kişi gözaltına alındı.

class = “medyanet-inline-adv”>

Bu sezon altyapı liginde mücadele eden ve henüz galibiyet alamayan Yeni Malatyaspor, olağanüstü seçimlerle genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Battalgazi belediyesi toplantı salonunda yapılan genel kurul toplantısında mevcut başkan Adil Gevrek bir daha aday olmazken, kulüp başkanlığına Ahmet Özköse, Şahin Altıntok ve Ümit Bayram aday oldu.

Seçimler öncesinde tüzük değişikliğinin onaylandığı genel kurulda konuşan mevcut başkan Adil Gevrek, kulübün 9 yıldır başkanlığını yürüttüğünü, kulübün 2014 yılında göreve gelerek Süper Lig'e yükseldiğini belirtti. Lig. Gevrek, şöyle konuştu: “Bu işte vefa yoktur. Protesto edildim, kurşunlar, taşlar, yumurtalar atıldı. Bizim de hatalarımız var. Kimse bizim niyetimize itiraz edemez. Yalan söylediler, iftira attılar, bizi hırsız ilan ettiler. Bir şeyler oldu ki olmadı.” Türkiye'de valiliğin izniyle Adil Gevrek zamanında yaşandı. İyi ki araştırmışlar, yolsuzluk varsa kulübün borcunu kendim ödeyeceğim. Bazıları sessiz kaldı, bazıları da onayladı. İnkar etmiyorum, bu Türkiye'deki tüm sporların olduğu gibi kulübün de yararınadır, “Kulüplerinde usulsüzlükler var” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Tartışma çıktı, 3 kişi tutuklandı

Adil Gevrek'in konuşması sırasında bazı delegelerin araya girmesiyle ortam bir anda gerginleşti. Başkan Gevrek, kendisine hakaret eden delegelere saldırmak isterken, salonda bulunan Adil Gevrek'in taraftarları da yumruklarıyla o delegeye saldırmaya başladı. Polis ekipleri tarafından güçlükle bastırılan arbede, katılımcıların salonu terk etmesiyle sona erdi. Olayın ardından yeniden kürsüye çıkan Adil Gevrek, “Bunlar taraftar değil, kulüp başkanlarıyla pazarlık yapıyorlar. Maaşlarını belediyeden alıyorlar” diyerek tepki gösterdi.

Seçim öncesi genel kurul sonrası verilen ara sırasında dışarıda gerginlik yaşandı. Adil Gevrek'in yakınlarına yapılan saldırıyla yeniden alevlenen tartışmaya bahçedeki taraftarlar da müdahale etmek istedi. Gerginlik üzerine polis müdahale etti ve 3 taraftar gözaltına alındı.

Polis yoğun güvenlik önlemi almasına rağmen seçimler bir aradan sonra başladı.

class = “medyanet-inline-adv”>

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir