Bir Türk sporcusu olarak gündemde olmaktan mutluyum…

class = “medyanet-inline-adv”>

Yusuf Dikeç, çoğu atıcının aksine yardımcı ekipman kullanmadan yaptığı atışlarla sosyal medyada konuşulanlar arasında, “Bunun bu kadar ses getireceğini hiç beklemiyordum. Her zamanki gibi atış pozisyonumuza geçtik ve atış yaptık. Bu sadece benim başarım değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin başarısıdır. “Çok iyi hazırlandık, altın madalya almak istiyorduk ama son dakikada o da oldu. Olimpiyat rekorunu kırarak finale yükseldik. Bu bizim için hem rahatlama hem de biraz baskı oldu. İyi mücadele ettik. İlayda son ana kadar.

Her atıcının anatomik yapısına uygun bir pozisyonu olduğunu belirten Dikeç, sosyal medyada viral olan pozisyonunu şöyle anlattı: “Kendimi en rahat hissettiğim, vücudumu en stabil tutabildiğim pozisyondu. Dışarıda Olsa da sakin görünüyorduk, içimizde bir fırtına esiyordu, bu hareketin bu kadar ses çıkaracağını beklemiyordum.” Genç sporcu arkadaşlarıma her zaman şunu söylüyorum: “Bizim öncelikli işimiz elbette madalya kazanmak ama ikincisi. Görevimiz ülkemizi temsil etmek. Formayı giyerken tutum, davranış ve yaşam tarzınıza dikkat etmeniz gerekiyor.” Milli Takım.' O gençlerin, atıcıların gönlünde yer edindiğimizi düşünüyorum ve o kadar olumlu tepkiler aldık ki, Yusuf Dikeç sadece bir isim ve sembol, ben de mutlu bir Türk sporcusu olarak gündemdeyim. ülkem için.” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Final maçı öncesi takım arkadaşı Şevval İlayda ile konuştu: “Ne konuştu, ne hissetti?” Dikeç, şöyle konuştu: “Aslında mutluluğu da, hüznü de birlikte yaşadık. Akşam İlayda, ben ve hocam Erdinç'le birlikte oturuyorduk. Üzerimizde 85 milyonun ağırlığı ve baskısı vardı aslında bizi biraz tedirgin etti. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık, daha fazlası olur muydu bilmiyorum ama elimizden gelenin en iyisini yaptık.” “Başardık. Keşke altın olsaydı.” o cevapladı.

class = “medyanet-inline-adv”>

– Motivasyon kaynağı 9 yaşındaki kızı

Üst üste beşinci kez katıldığı olimpiyatlarda ilk madalyasını kazanan Dikeç, Paris'e gitmeden önce 9 yaşındaki kızı Başak ile yaşadığı sohbeti de şöyle anlattı:

“Dünyadaki tek varlığım, yaşam kaynağım Başak. Gitmeden önce bana hep taktikler verirdi. Jimnastik yaptığımda bana 'Nasıl yapıyorsun?' diye sorardı. diye sorduğumda “Kendi kendime 'Yapabilirsin Başak, kazanabilirsin' diyorum.' Yarışmadan bir gün önce Başak'la konuştuk. Normalde dikkatimi ve konsantrasyonumu dağıtmamak için telefonumu açmıyorum ama yaşam sevincim kızımla konuşmak bizi olumlu yönde motive etti.”

Babasına bakarken çok duygulandığını belirten Başak, “Başarılar diledim, taktikler verdim. Oraya ilk o varmazsa sinirlenmesin diye motive ettim.” Dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Yusuf Dikeç: Bir Türk sporcusu olarak gündemde olmaktan mutluyum...

– Madalya 24 yıllık bağlılığın sonucudur

Olimpiyat madalyası kazanma hayalinin 24 yıl önce başladığını anlatan Dikeç, şöyle konuştu: “Bazen insanlar 'Eliniz cebinizdeyken çok kolay madalya alırsınız' diyor. Madalyada 24 yıllık bir çalışma ve özveri var, haftanın 6 günü antrenmana geliyorum, 4-5 saat antrenman yapıyorum.” 24 yılın sonunda keşke altın olsaydı ama yine de başardık. Geçmişteki başarılarıma baktığımda, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları, Akdeniz Oyunları, İslami Dayanışma Oyunları… Hepsinde madalya var. Bu koleksiyonda eksik olan şey Olimpiyat madalyasıydı. Koleksiyon altın olsaydı çok küçük bir kısmı olurdu. “Bu olimpiyatlarda altın madalya kazansaydım bırakmayı düşünürdüm. Ama ben çok iyiyim, İlayda da çok iyi. Mümkün olursa biz de yaparız.” 2028'de altın madalyayı alacağız, bunu böyle bırakacağız ama bu ülkeye ve bu topluma farklı şekillerde hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

– Genç atıcılardan beklentileri yüksek

51 yaşındaki deneyimli sporcu, bu başarının genç atıcılar için iyi bir referans olmasını umduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Spora çok geç, 28 yaşında başladım. Başlangıçta Avrupa'daki müsabakalara katıldığımızda, ve Dünya Kupası'nda finale çıkmayı başarı olarak değerlendirdik. “Neden madalya almayalım? Neden Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olmayalım ki?'' Bugün 24 yıl sonra ülke olarak, federasyon olarak, toplum olarak olimpiyatlarda ikinci olmanın pişmanlığını yaşadık. Bu gençler bizi çok aşacak. Umarım bu sayede ülkemizdeki birçok gence ulaşabiliriz ve onlar da bu sporu yapmaya başlarlar. bir şeyi çok istemekle ilgili ama istediğini elde etmek için gösterdiğin çabayla ilgili.” yorum yaptı.

class = “medyanet-inline-adv”>

Yusuf Dikeç: Bir Türk sporcusu olarak gündemde olmaktan mutluyum...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir