Hikmet Karaman, milli takımın tur olanaklarını değerlendirdi: Hollanda'da korku var | Merih Demiral Almanya'ya gönderiyor: Auf wiedersehen

class = “medyanet-inline-adv”>

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turunda Avusturya'yı mağlup ederek çeyrek finale yükselen milli futbol takımının başarılı defans oyuncusu Merih Demiral'in UEFA'dan 2 maç men cezası alması Bozkurt'u sevindirirken, teknik direktör Hikmet Karaman'dan tepki geldi. Milli futbol takımının genel performansını ve Hollanda karşılaşmasını değerlendiren Hikmet Karaman, turnuvanın favori takımları hakkında konuştu ve UEFA'nın Merih Demiral hakkındaki kararını yorumladı.

“Güle güle ALMANYA”

İspanya'nın Almanya'yı elemesini “ilahi adalet” olarak nitelendiren Karaman, şöyle konuştu: “Turnuvaya gelmeden önce Fransa, İngiltere, İspanya, Almanya'yı sürpriz yapabilecek takımlar, Türkiye ve İsviçre'yi ise sürpriz yapabilecek takımlar olarak görüyordum. Turnuva sırasında İsviçre ile ilgili düşüncelerimde haklı olduğumu gördüm.” İsviçre ve İspanya'yı canlı izledim ve tahminlerimin doğru olduğunu anladım ancak bugün Almanya'nın maçını izlediğimizde Almanya'nın maçın bazı bölümlerinde harika oynadığını ve talihsiz pozisyonlarda gol kaçırdıklarını ancak bireysel yetenekleri olduğunu ve hızlandığını gördük. Top, İspanya'nın uzatma dakikalarında attığı golle öne geçti. Almanya'nın oynadığı futbolla elenmesi biraz ayıp oldu diye düşünüyorum ama iki üç gün Türkiye aleyhine yayın yapıp, oyuncumuzun cezalandırılmasını talep ederek UEFA'yı ve kamuoyunu oyalarsanız iyi olur. o ayrılır vb. Bakalım… Yapmışlar. güzel bir söz: Bir oyunu kaybettiğinizde “Auf wiedersehen (Elveda)” derler. Türkiye-Avusturya maçında gurbetçilerimiz Avusturyalılara şunu söylemişti: Auf wiedersehen. “Bu çok güzel bir söz, gurbetçilerimiz de biliyor” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

“FARKLI BİR PORTEKİZ VAR”

Portekiz – Fransa maçını değerlendiren Karaman, Portekiz'i daha iyi gördüğünü belirterek, şöyle konuştu: “Şu anda Portekiz – Fransa maçını izliyoruz, harika bir maç. Gruplardaki Portekiz takımı gitti, başka bir takım geldi. Bakıyoruz.” Hızlı giden, çok hızlı oynayan ve birçok pozisyon alan bir Portekiz.” “Fransa'ya iyice bakmadım bile.” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

“MERİH OLAYININ DAHA ÇOK MOTİVE ETMESİ GEREKİR”

Merih Demiral'in 2 maç cezalı olmasının ek motivasyon olarak sahaya yansıması gerektiğini vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, şunları söyledi: “Türk milli takımı açısından evet, yarın büyük bir maç bizi bekliyor. Orada motivasyon önemli, şunu ifade etmek isterim.” oyuncularımıza şunu söylüyorum: Bence göründüklerinden daha fazlasılar.” Daha kaliteli oyuncular bu kaliteyi sahaya yansıtabilirler. Merih'in oyuncular arasında olmaması da ayrı bir neden olarak gösterilebilir. Yabancı ajansların ve yabancı yazarların da kazanma hırsını sinerjileriyle birleştirmeleri gerekiyor. “Bellingham'a böyle bir ceza, Merih'e acil bir ceza… Bu çifte standartları ortadan kaldırın. Hatta sosyal medyada aktif olanların bu yazıları protesto ettiğini gördük. Bu kararda bunların dikkate alınması gerekiyor.” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

HOLLANDA'DA ELENME KORKUSU

Hollanda'nın Türkiye maçı öncesinde endişeleri olduğunu belirten Karaman, şöyle konuştu: “Hollanda'yı yabancı basında da takip ettim. Kendi içlerinde bile birbirlerini eleştiriyorlar. 'Bazen kötü oynuyoruz, maç boyunca iyi oynayamıyoruz. Bunu yaparsak Türkiye'ye elenebiliriz. Daha ofansif oynamalıyız diyorlar. Böyle oynarsak kazanabiliriz. Mourinho ayrıca şunu söylüyor: “Çalıştı.” En azından Türkiye'de çalışmış bir teknik direktör olarak Türkiye'nin zor bir takım olduğunu ama kalbinin Hollanda'dan gelebileceğini söyledi… Bunlar bizim için olumlu motivasyonlar, bunları kullanabiliriz, Stadın yüzde 80'inin Türk taraftarlardan oluşacağına inanıyorum. “Bu bazen avantaj bazen de dezavantajdır” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

“ARDA ÇOK DOĞRU OYNADI”

Arda Güler'in Avusturya karşılaşmasında harika bir oyun sergilediğini belirten Hikmet Karaman, şöyle konuştu: “Son maçtaki taktikleri ve saha dağılımlarını çok beğendim. Özellikle Arda'nın sahadaki konumu… Belki evet fantastik hamleler bekliyorlar, Arda'dan goller, yanıltmalar vs. ama Arda Avusturya'ya karşı maçı taktiksel oynadı.” “Maçın ardından Montella'nın Arda ile ilgili açıklamalarını gördüm, umarım bu maçta da aynısını yapmaya devam eder.” dedi.

“GENÇ NESİLLERİN TÜRK MİLLİ TAKIMINA SEVGİYİ KAZANDIRACAK”

Milli takımın şampiyonlukta elde ettiği başarılı sonuçların önemine vurgu yapan Hikmet Karaman, şunları söyledi: “Sonuçta Avrupa'da çalışan gurbetçilerimizin başını yüksek tutması gerekiyor. Burada alacağımız sonuç hem Türkiye'yi hem de burada çalışan gurbetçilerimizi etkileyecek ve Türk milletinin sempatisini de etkileyecektir. Türk milli takımının yeni genç nesli.” Burada yetişen gençlerin bir kısmı Alman milli takımını ya da ülkenin milli takımını seçiyor ancak milli takımın buradaki başarısı yeni nesil gençlerin milli takımdan yana karar vermesini sağlayacak. “Gençler o takımı desteklerse burada elde edeceğimiz başarı, yeni gençlerin futbol adına milli takımımızı seçmesine olanak tanıyacaktır.” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

“FUTBOLUN YAPISI DEĞİŞTİ”

Futbolun yapısının değiştiğini kaydeden Karaman, beklerin forvetlere göre topu daha fazla aldığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Taktik yaklaşımımızı beğeniyorum. Şimdi zaman zaman santraforsuz oynama eleştirileri geliyor. Futbol öyle atletik bir yapıya dönüştü ki takımlar hem fiziki hem de atletik olarak sahaları kapatıyor Artık boşluklar kalmadı Evet 9 numara Cenk oyuna girdi ve gol attı, yani birçok takım aynı şeyi kanatlardan uyguluyor ya da kaleye girebiliyor görüyoruz. Beklerden gelen oyuncuların sürekli atak yaptığını söyledi. “Başladığımızda Montella'nın oyun vizyonunu ve taktiklerini beğendim. Şimdi Hakan var, Merih diskalifiye oldu. Savunmada değişiklik olacak Merih ve Abdülkerim iyi bir ikiliydi.” dedi.

FERDİ KADIOĞLU'NUN PERFORMANSI

Milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu'nun performansını değerlendiren Karaman, şunları söyledi: “Buna Ferdi'yi de ekleyeceğiz. Ferdi, Avusturya maçında 72 kez topu alan oyuncu. Oyun 9 numaradan ziyade bek üzerinden gelişti. sadece 2 ve 3 sayıları değil, 7 ve 11 sayıları da var.” Bizim için sol bek, sol kanat oyuncusu. Topu 72 kez alırsa futbolun nereye evrildiğini düşüneceksiniz. Yeni bir oyuncu defans oynayacak, tercihi ne olacak? Kökçü'nün yerine Hakan oynayacak, o da iyi bir oyun sergiledi. Bu değişikliklerin daha olumlu bir etkisi olacaktır. “Olumsuz bir şey söylemek istemiyorum. Bunun sebepleri var, o motivasyonu sağlayacaktır. Bu sebepler ortaya konduğunda oyuncularımız Hollanda maçında farklı bir oyun ortaya koyacaktır.” dedi.

“BU BİR OYUN, BİR OYUN, ÇOK DİKKAT GEREKTİRİYOR”

Bireysel maçların sürpriz sonuçlarla dolu olduğunu ve yüksek konsantrasyon gerektirdiğini belirten deneyimli çalıştırıcı, şöyle konuştu: “Başarının şans faktörüyle pek alakası yok. Burada bir oyun, bir taktik var. Biz skor tahmininden çok maçları görüyoruz. İspanya Son 10 dakikayı kendi sahasında bekledi, gol yedi ve maçı kazandı.” “Uzatma süresini kullanan takım Almanya, gol atan takım ise İspanya'ydı. Bu tek maçlık bir maç, dolayısıyla tek maçlı turnuvalarda skoru tahmin etmek zor.” yorum yaptı.

Hikmet Karaman'la Soru-Cevap

Turnuva favorisi: Türkiye

Turnuvanın en güzel golü: Arda Güler'in golü

En iyi atmosfere sahip stadyum: Hollanda ile oynayacağımız maçın Olimpiyat Stadı

Turnuvanın oyuncusu: Arda Güler

Turnuvanın hayal kırıklığı: Dortmund'da yağmur

Turnuvanın sürpriz takımı: Türkiye

En coşkulu hayran: Türkiye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir