Oyuncumuzun golünün kutlanması siyasi bir sinyal değildir

genişletmek

KAYNAKCnnturk.com

UEFA, milli takım oyuncumuz Merih Demiral'in Avusturya karşılaşmasında bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle 2 maç ceza aldığını açıkladı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise yazılı açıklamasıyla yaptırıma tepki gösterdi.

Büyükekşi'nin açıklamaları şöyle:

Büyükekşi, konuşmasına şöyle başladı: “Maçtan sorumlu UEFA delegesinin raporunda cezai yaptırımlara ilişkin bir ifade bulunmamakla birlikte, Batılıların bazı siyasetçilerin yaptığı açıklamalar sonrasında UEFA'nın müfettiş atayarak konu hakkında soruşturma başlatması da dikkat çekicidir. Sürecin ve kararın bağımsızlığına gölge düşürüyor.”

“Oyuncumuzun gol kutlaması sırasında yaptığı işaret hiçbir şekilde siyasi bir işaret değildir, Türklerin yüzyıllardır kullandığı Türkiye'yi simgeleyen bir işarettir.

Milli futbol takımımızın, Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turunda Avusturya'yı eleyerek tarih yazdığı, çeyrek finale çıktığı ve yarın çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacağı bu büyük organizasyonda bu ceza asla kabul edilemez. final. yarı finale yükselin.

Başlatılan soruşturma sürecinin adaletsizliği, UEFA müfettiş raporunun taraflı medyaya sızdırılması ve titizlikle hazırladığımız 27 sayfalık kapsamlı savunma dosyamızın değerlendirilmemesi, az önce açıklanan karardan da açıkça görülüyor. Savunma dönemimiz. 3 oyundan az cezalarda itiraz ve CAS'a itiraz yolu kapalı olduğundan 2 maç cezasıyla itiraz hakkımız elimizden alındı.

Bu kısmi ve haksız karar tüm milletimizi derin bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Kararın bazı taraflı medyaya sızdırılmasından özellikle rahatsız olduk. Bu tür eylemler, sürecin siyasi platforma aktarıldığı yönündeki şüphelerimizi güçlendiriyor.

Bu iki maç yasağı, tribünlerdeki ırkçı davranışlar da dahil olmak üzere çok daha ciddi suçlar için uygulanan para cezaları ve ertelenmiş yaptırımlarla karşılaştırıldığında son derece orantısız. Ne yazık ki bu tutarsızlıklar ülkemizde çifte standart uygulandığının en güçlü göstergesidir.

Ancak Büyük Türk Milletinin en büyük özelliklerinden biri de haksızlıklara ve hukuksuzluğa karşı birlikte durmayı başarmasıdır. Tüm bu haksızlıklara sadece Türk milli takımı olarak değil, millet olarak karşı çıkıyoruz. Bu her zaman böyleydi ve bunu yarın akşam Berlin Stadyumu'ndaki sportif performansımızla tüm dünyaya kanıtlayacağız.

Futbolun güzelliklerini parlatmak istediğimiz bu güzel günlerde, haklı savunmamızı en detaylı ve kapsamlı şekilde yaptık. Ancak eminim ki bu haksız karar, ikinci evimiz olarak gördüğümüz Berlin'deki tutkulu taraftarlarımızı, bugüne kadar olduğu gibi zararlı provokasyonlara karşı da dikkatli olarak takımımızı desteklemeye teşvik edecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir