Fatih Sonkaya: Beşiktaş, Ajax ile iyi bir anda karşılaşacak

Oluşturulma Tarihi: 26 Eylül 2024 11:09

Ajax maçı öncesinde Hollanda takımı Roda'nın altyapı antrenörü eski milli futbolcu Fatih Sonkaya konuştu.

class = “medyanet-inline-adv”>

Beşiktaş milli takımının eski oyuncusu Fatih Sonkaya, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Hollanda ekibi Ajax'ı konuk eden siyah-beyazlı takımın kazanacağını düşünüyor.

Futbol kariyerine başladığı Hollanda takımı Roda'nın altyapısında teknik direktör olarak görev yapan Sonkaya, Ajax-Beşiktaş maçı ve 2004-2005 sezonunda forma giydiği Bianconeri'nin performansı hakkında gazeteci AA'ya açıklamalarda bulundu. mevsim.

Beşiktaş'ın iyi bir kadro oluşturduğunu belirten Fatih Sonkaya, şöyle konuştu: “Beşiktaş çok iyi bir başlangıç ​​yaptı. Ajax karşısında kazanacaklarını düşünüyorum. Ajax geçmişe göre istediği sonucu alamadı. Beşiktaş'ı daha avantajlı görüyorum. Umarım Beşiktaş'tır.” Buradan 3 puanla başlayacağız.” dedi.

Ajax'ın geçen sezon ligi 5. sırada tamamladığını ve artık eski gücünde olmadığını belirten 43 yaşındaki teknik adam, şöyle konuştu: “Beşiktaş'ın bundan yararlanacağını düşünüyorum. Ajax geçen sezon pek iyi bir performans sergileyemedi. Başlayamadılar. Bu sezon da iyi geçti. Yeni bir teknik direktör ve birçok oyuncu geldi. Stabil hale gelmeleri zaman alır. Beşiktaş, Ajax'a iyi bir anda rakip oldu” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

“Van Bronckhorst belli bir sistem ve disiplin getirdi”

Fatih Sonkaya, Hollandalı çalıştırıcı Giovanni van Bronckhorst'un Beşiktaş'ı Türkiye ve Avrupa'da başarıya taşıyacağına inandığını ifade etti.

Van Bronckhorst'un kaliteli ve kendine güvenen bir antrenör olduğunu anlatan Sonkaya, şöyle konuştu:

“Giovanni van Bronckhorst, Beşiktaş'a belli bir sistem ve disiplin getirdi. Oyuncular buna saygı gösterdiği sürece başarılı olacaklar. Onların uygulamaları sahaya ve sonuçlara yansıyor. Onun Türkiye'de ve Türkiye'de Beşiktaş'ı başarıya taşıyacağına inanıyorum. Avrupa'nın Beşiktaş kadrosu bu yüzden “Yeter. Rafa Silva ve Ciro Immobile gibi ünlü oyuncular da geldi. Bu oyuncular aynı zamanda takımdaki diğer oyuncuların performansını da artıracak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir