Şampiyonlar Ligi'nden elenen Galatasaray 1 milyar TL gelir kaybetti!

RAMS Park'ta oynanan rövanş maçının ilk yarısında Young Boys ciddi bir pozisyon avantajı yakaladı. Maçın ilk 45 dakikasında 5'i kaleyi bulan 11 şut fırsatı yakalayan İsviçreli temsilci, fileleri bulmayı başaramadı. 7 şut denemesinden 1 gol atan Galatasaray, pozisyon oluşturmakta zorlandı.

İkinci yarıda Giallorossi takımı daha etkili bir performans sergiledi. Maçın 60. dakikasından sonra baskı uygulayan Galatasaray, Michy Batshuayi ve Kerem Demirbay'ın pozisyonlarına girdi. Bu grupta oyun üstünlüğünü skora yansıtamayan Giallorossi ekibi, hızlı ataklarla pozisyonu rakiplerine kaptırdı. Konuk ekip karşılaşmayı 87. dakikada Alan Virginius'un golüyle 1-0 kazandı.

Play-off'taki ilk deplasman maçını 3-2 kaybeden Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne vize alamadı. Young Boys, 36 takımla oynanacak yeni “Devler Ligi” formatının grup aşamasına adını yazdırdı.

Giallorossi, mücadelesini UEFA Avrupa Ligi'nde uluslararası sahnede sürdürecek.

BÜYÜK KAYIP

Şampiyonanın katılım ücreti 18 milyon 620 bin euro, televizyon geliri ise 9 milyon euro olarak belirlendi. Young Boys'a elenen Galatasaray, 1 milyar TL'ye yakın gelir kaybetti.

8 OYUN SİSTEMİNİ KAYBETTİLER

5572fa7e-5ddb-406e-890b-a43c016e6bbd

8 karşılaşmanın oynanacağı Devler Ligi'nde galibiyete 2,1 milyon euro, beraberliğe ise 700 bin euro ödenecek.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir