Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba anısına anma töreni düzenlendi

KAYNAK DHA

Hasan Arat, anma töreninin ardından yaptığı basın açıklamasında, Süleyman Seba'nın sadece kendileri için değil, Türkiye için de çok önemli bir insan olduğunu söyledi. Seba'nın adını yüksek yerlerde yaşatacaklarını vurgulayan Arat, şöyle konuştu: “Bugün Süleyman abinin vefatının 10. yıl dönümü. Bildiğiniz gibi stadın yeni inşaatı sırasında cenazesi burada gerçekleşti. katılım açısından. Halkın, Türkiye'nin gördüğü muhteşem törenlerden biriydi. Süleyman Ağabeyi Türkiye'yi çok seviyordu, ülkesine, milletine çok hizmetlerde bulundu. Gençlerin Süleyman Abi'yi anlaması ve bunu derinleştirmesi için Beşiktaş Kabataş Vakfı okullarına Süleyman Seba'ya eğitim bursu vermek, sporcularımıza da altyapıdan eğitim alma fırsatı sunmak. Bugün Samet hoca sayesinde. Feyyaz ve altyapıyla ilgilenen tüm öğretmenlerimiz Süleyman abinin öğrencileridir. Bugün Serie A'da 6'ya yakın oyuncumuz var. Bu, Beşiktaş taraftarı için büyük bir onurdur. Mirasının emin ellerde olduğunun göstergesi. Buradan Beşiktaş'ın garantörü olan gençlerimize seslenmek istiyorum. Süleyman Seba'nın ilkelerini tam olarak benimseyin, onları sadece Beşiktaş'ın ilkeleri olarak görmeyin. Bunu bir kültür ve yaşam perspektifi olarak algılamak. Bugünkü katılım bizi bir kez daha çok mutlu etti. Aile olduğu gibi buradaydı. Sporcularımız, eski yöneticilerimiz, kongre üyelerimiz, yeni kongre üyesi olan Beşiktaşlılar… Beşiktaş, Süleyman Ağabey bunu hak ediyor. Süleyman Ağabey'in adını her zaman en üst düzeyde yaşatacağız. Bizden sonra da gençler bunu yaşatacak. Daha sonra Sayın Ali Sami Yen'in kabrini ziyaret ettik. Ebedi dostumuz ve rakibimiz, Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen, tıpkı Süleyman abi gibi bizim için çok kıymetlidir. Biz bu büyüklerin ilkelerini her zaman savunuyoruz. Türk sporu onlara çok şey borçlu. “İkisi de huzur içinde yatsın” dedi.

TFF, GALATASARAY VE FENERBAHÇE'DEN MESAJ

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve F.Bahçe de Süleyman Seba'nın ölümünün 10. yılını sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla andı. Paylaşımlar şu şekilde:

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU:

“Türk futbolunda unutulmaz izler bırakan, etik değerlere bağlılığı, duruşu ve sportmenliğiyle herkesin sevgisini kazanan, 2014-2015 Süper Kupası'na adını vermekten onur duyduğumuz Beşiktaş Kulübü'nün onursal başkanı Süleyman Seba'yı rahmetle anıyoruz. Ölümünün 10'uncu yılında sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.”

GALATASARAY:

“Türk futbolunun sembol isimlerinden Beşiktaş'ın Onursal Başkanı JK Süleyman Seba'yı vefatının 10'uncu yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.”

FENERBAHÇE:

“Beşiktaş Jimnastik Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'yı vefatının 10'uncu yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir